top of page
Zoeken

Excursies in de Ait Bougumez-vallei, Marokko - Happy Valley Trip 6 dagen

Excursies in de Ait Bouguemouz-vallei in het hart van de Centrale Hoge Atlas. Gedurende 5 dagen wandelen, door Berberdorpen in Happy Valley, glooiende velden, uitwisselingen met bergbewoners, welkom en gezelligheid van dorpelingen.

Wandelen in Ait Bulti-vallei en Ait Bougmez-vallei in 6 dagen

Deze reis neemt je mee om twee fantastische valleien te ontdekken, de Ail Boulti-vallei en de Ail Bougmez-vallei, met overnachtingen in traditionele, rustieke hutten.

Niveau: gemiddeld hoog.




Wadi Ait Bougumez, ook wel bekend als "The Happy Valley", ligt in het hart van de centrale Hoge Atlas. Het presenteert een uitgestrekt plateau gelegen op een hoogte van 2000 meter, omringd door torenhoge toppen zoals M'gooo (4068m), AzoOOd (3682m) en Rat (3800m).

Het is een vruchtbare vallei waar vooral groenten en appelbomen worden verbouwd. De Happy Valley biedt een godheid van prachtige landschappen en een Berberse cultuur die angstvallig bewaard is gebleven door haar inwoners, terwijl ze openstaat voor nieuwsgierige bezoekers, met een warm welkom. Wij zijn jou

Biedt een actief verblijf in deze prachtige vallei van de Atlas. We verblijven in een gezellig traditioneel huis en vertrekken elke dag om de wonderen van de omgeving te ontdekken

en leer de mensen kennen met hun legendarische gastvrijheid.





Hoogtepunten van de wandeling

De groene velden van Wadi Ait Bouguemouz Said en Ait Boulti

- De collectieve zolder van Sidi Musa

- Voetafdrukken van dinosaurussen in het dorp Ibklion

- De architectuur is gemaakt van modderstenen

- Ontmoet de lokale bevolking








Vraag het ons

Programma 2023-2024

2 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page